Alles wat je nodig hebt om je glas professioneel af te kitten

Bij Dubbelglas.nu bieden we alles wat je nodig hebt voor je glas project. Daarbij hoort natuurlijk een breed assortiment aan glaskit. Wij bieden verscheidene soorten kit aan van het merk Bloem en Pro-Paint.

Werkwijze kitten van glas

De voorbereidingen en eerste stappen bij het kitten van glas komen ongeveer overeen met regulier kitwerk op andere ondergronden. Ga je eenmaal aan de slag, dan zijn er bij het kitten van glas wel een paar belangrijke aandachtspunten. Zorg ervoor dat de glaslatten geheel schoon en stofvrij zijn. Kit vervolgens de opening tussen glaslat, sponning en glas vanuit de hoek gelijkmatig, in een rechte lijn en in een rustig werktempo vol. Netjes werken is daarbij zeer belangrijk, vooral omdat glaskitten goed en snel hechten, wat het het dus lastig maakt om eventuele fouten te corrigeren. Bij glas is het bovendien van groot belang dat de kitlaag vol genoeg is. Dit houdt in dat de kit zonder ruimte of lucht ertussen dient te worden aangebracht. Een slordig gekitte rand heeft namelijk tot gevolg dat er gemakkelijk water bij het kozijn kan komen. Dit zal op den duur leiden tot houtrot.

Welke kit voor ramen af te kitten?

Je hebt keuze uit vele soorten kit, wat het soms lastig maakt om de juiste kit te bepalen. Gebruik je de verkeerde kit, dan kan dit tot isolatie- of vochtproblemen leiden. Er is speciale beglazingskit verkrijgbaar bedoeld voor het afdichten van glas. Deze beglazingskit is doorgaans overschilderbaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor siliconenkit, maar houd er rekening mee dat deze kit niet overschilderbaar is.

Ramen schilderen en kitten: welke volgorde?

Ga je jouw ramen opnieuw kitten? De meningen zijn verdeeld over de juiste volgorde: ga je eerst kitten of eerst schilderen? In principe zijn er 2 mogelijkheden:

  • Eerst ramen afkitten, daarna ramen en kitwerk schilderen
  • Eerst ramen schilderen, daarna afkitten met juiste kleur kit

Ramen schilderen na kitten

Het is in Nederland populair om de beglazingskit te schilderen na aanbrengen. Maar is het nodig? Het overschilderen van beglazingskit heeft geen beschermende functie. Het zorgt puur voor een mooie uitstraling.

Houd er rekening mee dat niet alle beglazingskit overschilderbaar is. Schilder je de verkeerde kit, dan zal de verf na verloop van tijd afbladderen, gaan scheuren en loslaten.

Ramen kitten na schilderen

Je kunt ook kiezen om eerst de kozijnen te schilderen en daarna het glas afkitten. Je kunt dan kiezen voor kitwerk in een kleur die dichtbij de kleur van het schilderwerk ligt.

 

Het afwerken van een kitlaag op glas

Is de kit naar tevredenheid aangebracht? Werk de kitlaag dan af met speciale kitzeep en speciaal afwerkgereedschap zoals de Kitspatel bruin vulkollan. Kitspatels zijn onmisbaar bij het creëren van strakke voegen. Met behulp van een goede spatel, kunnen nieuwe kitvoegen snel en netjes afgestreken worden. Bij het kitten van glas is het belangrijk om de kitrand minimaal een dag te laten drogen voordat u het glas weer wast.

Heeft u nog vragen over het plaatsen of afwerken van glas? Neem gerust contact met ons op!

Hulp nodig?

Wij staan voor je klaar!

Bel ons

Op dit moment gesloten, weer bereikbaar vanaf 09:00

050 721 08 27

Whatsapp ons

Reactie gemiddeld binnen 2 werkdagen

050 721 08 27 Open WhatsApp

Mail ons

Reactie gemiddeld binnen 2 werkdagen

verkoop@bolglascentrum.nl

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Meer informatie